martes, 24 de julio de 2007

Immersió al Freu (Hospitalet de l'Infant)



Aquest passat dissabte tot i que la meteorologia no acompanyava gens i la mar de fons era força important, vàrem anar a l'Hospitalet de l'Infant a fer una immersió amb la gent del centre de busseig GLUPS DIVING. Per les raons abans esmentades, i amb gran professionalitat per part del nostre guia en Josep, vàrem rebaixar el plantejament inicial, que era la immersió en un derelicte anomenat les barques (-22/25 mts) i la vàrem realitzar en un indret anomenat "El Freu" (-20 mts), situat a un parell de milles enfront de la escullera del port de l'Hospitalet.

L'estat de la mar feia tan inestable el vaixell que va ser més aconsellable col·locar-nos les botelles dins de l'aigua per iniciar la immersió, un cop al fons, la visibilitat era força bona uns 12 mts. i l'abundor de vida al voltant d'aquest escull va compensar amb escreix qualsevol dificultat.

Per tal d'evitar perdre el punt d'immersió, ja que en superfície la situació no era massa còmoda i no era prudent emergir lluny del vaixell, vàrem fer servir un "Fil d'Ariadna", lligat al cap de l'ancora que ens va permetre com a "Teseo" retornar a la sortida del laberint. Un cop acabat el nostre temps de fons, per tal de no entrar en descompressió vàrem iniciar l'ascens fins a la nostra parada de seguretat, on acabada aquesta vam donar per finalitzada la immersió.

Les fotos d'aquesta immersió i les que l'acompanyen han estat amablement cedides pel company cabussador Pere Orgilles, membre del Club d'Immersió Biologia (Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona). Al que agraïm sincerament la gentilesa.

Agraïm al personal de Glups Diving, en especial a la Lourdes en Carlos i en Josep, les atencions rebudes.


Joan Miquel Flamarich
Membre del Grup d'Estudis i Recerques Subaquàtiques (G.E.R.S.)

No hay comentarios: