sábado, 23 de junio de 2007

Recolzament del GERS a MEDITERRANIA-CIE

Seguit la nostra política de col·lavoració amb altres entitats, els GERS hem accedit a formar part del grup de voluntaris que donaràn suport a l'entitat MEDITERRANIA - CIE amb seu a Torreforta (Tarragona), la qual te prevista una sèrie d'activitats pel proper dia 8 de juliol a les 09:30 hores a la platja del Miracle de Tarragona.

És important que la nostra activitat subaquàtica no es limiti al simple gaudiment dels fons marins, sinò que amb l'ajuda de tots puguem posar el nostre gra de sorra per preservar un espai marí que ens ha donat tantes satisfaccions a tots, així els nostres fills en gaudiran com nosaltres ho hem fet fins ara.

Per aquesta activitat per raons òbvies de planificació, els interessats en participar-hi, teniu de forfirmar la vostra disponibilitat abans del dia 2 de juliol. Així mateix els participants tindràn de portar una bossa de xarxa per la recollida de la brossa.

Tot seguit vos adjunto el comunicat de MEDITERRANIA - CIE.

Manel Alsina

Benvinguts companys:

Ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos de les campanyes que tenim previstes aquest estiu, i per suposat estariem encantats que pogueu vindre a participar.

El dia 8 de juliol comencem les jornades de " Neteja de platjes", a la platja del Miracle de Tarragona, que es el dia després del concurs de focs artificials. El métode a seguir es el mateix que la resta d'anys, els voluntaris que es convoquen ens identificarem amb una samarreta de Mediterrània-CIE i farem la recollida d'allò que trobem a la platja. Intentarem també involucrar a la gent de la platja a col.laborar amb tots nosaltres i despres ens farem la foto de familia per penjar a la nostra web i enviar als mitjans de comunicació per denunciar, un any més, que les nostres platjes són un bé natural que cal cuidar i valorar la seva immensa importància.
L' activitat començarà a les 10 del matí, caldria estar una mica abans a la platja.

El mateix dia 8 de juliol inaugurarem la nostra "Xarxa de Vigilància i Control del Litoral de Tarragona", en el mateix lloc i la mateixa hora un grup de voluntaris farem una inmersió per fer la neteja tambè del fons i captar amb imatges l'estat del nostre litoral. D'aquesta manera començarà un seguit d'inmersions per tot el litoral per valorar l'estat de conservació del nostre racò de mar i denunciar si cal l'acció de l'home que malmet aquest ecosistema.

El dia 13 de juliol serà la segona jornada de neteja de platjes i creiem que la segona inmersió per fer la neteja i la vigilància. Aquest dia anirem a la platja de l'Arrabassada.

I en un parell de dies sabrem si disposem de finançament per fer més jornades de platjes durant aquest estiu.

La tercera activitat que ens agradaria mostrar-vos és un projecte al Montsant, l'hem anomenat " Caçadors d'arbres". Es tracta de prendre les coordenades UTM de la localització de cada arbre fruiter "autócton" , amb un GPS, per diferents graus o itineraris de la Serralada del Montsant. Després amb totes les dades editarem una guia d'aquest arbres que trobarem i la seva disposició al terreny, que es publicarà i quedarà a disposició del públic a la nostra biblioteca.
Els dies previstos per fer aquesta campanya son del 20 al 22 de juliol, durant una jornada de 5 hores i després de menjar tornariem cap a casa.

Com veiu tenim ganes de fer coses, contagiar el nostre entusiasme i convidar a tothom a participar!!!

Us esperem, i us demanem que envieu aquesta informació a tothom que pogui estar interesat en col.laborar.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per aquesta mateixa adreça de correu: educa@mediterrania-cie.org o : naturaleza@mediterrania-cie.org
O bé trucar al :977551300

Salutacions cordials,

Moltes gràcies

Trinidad Muñoz Hernández
Àrea d'Educació Ambiental i Sensibilització
Telf.(+34) 977551300
www.mediterrania-cie.org
info@mediterrania-cie.org

No hay comentarios: