domingo, 10 de junio de 2007

L'animalot de la setmana: Llambrega





Amb aquest primer article s'inicia una sèrie d'articles de publicació setmanal, en els que intentarem donar una informació bàsica sobre l'animàlia que podem trobar en els nostres fons marins. Sense voler donar clases magistrals sobre zoologia, provarem de donar-vos "quatre" dades sobre un "animalot" cada setmana, adjuntant unes imatges per la seva millor identificació.

Aquesta setmana iniciem la sèrie d'articles amb la Llambrega, petit peix al que, jo personalment, li tinc un especial apreci, per la curiositat que denota al apropar-se sense por al bus quan aquest s'està totalment quiet, provablement confonent-lo amb algún peixot que reclama els seus serveis de neteja.

Nom català: llambrega
Nom castellà: llambrega
Nom científic: Symphodus melanocercus

Grup: vertebrats, peixos

Descripció: la llambrega es pot identificar amb facilitat per la seva silueta allargada i la coloració fosca de l'aleta caudal. Durant l'època de reproducció (de primavera a començament d'estiu) els mascles adults adquireixen un color blau metàl·lic inconfusible. És un peix netejador de paràsits; les altres especies li requereixen els seus serveis i es col·loquen en postures determinades per indicar-li-ho. Alguns, com el llavió, es queden quiets amb el cap mirant amunt i totes les aletes esteses i d'altres mirant avall com les salpes. En aquest comportament no són territorials i més d'un individu pot netejar el mateix peix.

Distribució a l'alguer: entre les fulles de posidònia.

Esperem que vos sigui útil.

No hay comentarios: