lunes, 30 de julio de 2007
La Tortuga Babaua (Caretta Caretta)
Es l’espècie més comuna de les tres que viuen a les nostre costes i a la mediterrània en general, tot i que la seva població pateix en l’actualitat una important davallada en el nombre d’efectius.
Es sap que en el segle XIX i principis del XX, aquesta tortuga nidificava a les platges de les Illes Balears. En l’actualitat no hi ha dades significatives sobre la seva nidificació en aquestes illes, tot i que és freqüent veure tortugues babaues al voltant de les mateixes.
Tot i que viu en aigües profundes sovint se les troba a prop de la costa, en les costes dels Països Catalans els exemplars que solen veure’s son joves o petits.
Malauradament a banda d’altres motius com els emmallaments amb xarxes, l’acció de les hèlixs dels vaixells, la contaminació, etc. El motiu probablement més important de la mort d’aquets animals, son les captures accidentals que produeix la flota palangrera. El fet de que aquesta tortuga sigui omnívora, fa que a diferencia d’altres, com la Tortuga Verda que és herbívora, caigui amb facilitat a la trampa mortal, que en la major part dels casos representen els hams dels palangres.
A la Mediterrània, la reproducció es realitza entre els mesos de maig i setembre, tot i que en l’actualitat només o fa en la Mediterrània oriental (Grècia i Turquia).
Recordeu que la Tortuga Babaua és una espècie protegia i que per tant, la seva pesca o el seu comerç estan absolutament prohibits a Catalunya. En el cas de que veieu una tortuga sota qualsevol circumstancia de perill, truqueu el més aviat possible al 112.
Joan Miquel Flamarich
Menbre del GERS
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario