martes, 26 de junio de 2007

L'animalot de la setmana: Anèmona - Fideu


Fideu - Anèmona (Anemonia viridis).

Presenta un cos subcilíndric, coronat per tentacles llargs (fins a 200), escassament retràctils i fortament urticants, disposats en sis anells concèntrics al voltant de la boca. La base és ampla, ben enganxada al substrat i més ampla que la columna que, generalment no es veu per causa dels tentacles. El color oscil·la entre el blanc, el gris i el verd clar. Les puntes dels tentacles solen ser de color morat. El diàmetre del cos varia entre els 2 i els 20cm.

A la natura s'alimenta de peixos petits o invertebrats que entren en contacte amb els tentacles. A l'aquari se li pot donar qualsevol tipus d'aliment, fresc o congelat, com per exemple trossos de peix que s'han de introduir directament entre els tentacles. També es pot alimentar amb Artemia salina.

Viu al fons anclat gràcies al disc basal. Té la possibilitat de desplaçar-se lentament, arrossegant-se per trobar condicions ambientals més òptimes. Normalment s'associa amb altres animals, com petits peixos i crustacis (per exemple Chromis chromis, Gobius Bucchichii, o algunes espècies de crancs com el Inachus phalangium). L'espècie té sexes separats. Els ous es poden observar entre Maig i Juliol. També es pot reproduir asexualment per escissió. La seva preferència per fons arenosos i ben il·luminats es dóna per la presència d'algues simbions en els seus tentacles.

Viu en parets rocoses i ben il·luminades, fins als 20-25 metres de profunditat. Prefereix les aigües mogudes i ben oxigenades. Està present a tot el Mediterrani.
Font: http://ciencies.udg.es

1 comentario:

Anónimo dijo...

Fantastic!!! com sempre.
Gràcies per fer-ho possible.

Joan Miquel